Siera kultūru ceļvedis

Ja Jūs nezināt, ko nozīmē veikala piedāvātie ražotāju apzīmējumi un kādam sieram tie ir vajadzīgi, tad šī sadaļa ir domāta Jums.

Lactoferm MSE

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
  • Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Viena no universālākajām un izplatītākajām siera kultūrām, kas sastāv tikai no mezofīliem baktēriju celmiem govs un kazas pienam Gauda (Gouda) , Čedaras (Cheddar), Stiltona, Krievijas, Limburgera, Rakletes (Raclette), Mimoletes (Mimolette), Latvijas siera, kā arī krēmsiera pagatavošanai . 

Lactoferm MSY

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus

Domāta biezpienam, krējumam un smērējamam sieram .

Lactoferm EM

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Lactococcus lactis subsp. Lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
  • Lactobacillus Helveticus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis

Šveices un citu kalnu sieru pagatavošanai: Ementāles (Emmental) un Masdama (Maasdam), Grujera ( Gruyere), Komte (

Lactoferm PP

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii

Propionas baktērijas, ko pievieno papildus Lactoferm EM kultūrai, ko izmanto Ementāles (Emmental) un Masdama (Maasdam) siera, un dažreiz arī Grujera (Gruyere) siera izgatavošanai, jo tikai tās veido lielus caurumus šajos sieros un vienmēr tiek pārdotas atsevišķi.

Lactoferm PG

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
  • Lactobacillus delbruekii subsp. lactis
  • Lactobacillus helveticus

Appenzeller un tradicionālo itāļu sieru izgatavošanai: Provolone, Parmezan, Romano, Montasio .

Lactoferm M

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus

Šī ir pati vienkaršākā kultūra, kas sastāv no viena termofīla baktēriju celma, ko izmanto jebkurā cietā siera ražošanā. bet vislabāk tas der  Kačotas un Mocarella siera izgatavošanai no govs piena. 

Lactoferm MFC

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Lactococcus lactis subsp. Lactis
  • Lactococcus lactis subsp. Cremoris
  • Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Kultūra govs un kazas pienam, kas ideāli piemērota svaigam jeb nenogatavinātam sieram kā Feta siers.

Lactoferm MST

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Streptococcus salivarius subsp. thermophilus

Kultūra mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers, Morbier, Camambers, Brī (Brie), Gorgonzola, Minstere (Muenster) .

Lactoferm RQ

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Penicillium roqueforti

Zilais pelējums visa veida sieriem:  Dorblu (Dor Blue), Rokfors (Roquefort), Gorgonzola Stilton s   un jebkuram citam, kurā ražošanā nepieciešams zilais pelējums.

Lactoferm PC

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Penicillium candidum

Baltais pelējums, ideāli piemērots Camambers sieram. Izmanto kopā ar Lactoferm MST un Geotrichum Candidum.

Micromilk Geotrichum Candidum

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Geotrichum Candidum

Baltais pelējums mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers, Camambers, Brī (Brie), Minstere (Muenster) .

Micromilk Brevibacterium Linens

Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:

  • Brevibacterium Linens

Sarkanā pelējuma baktērijas siera virsmas apstrādei: Limburgera,  RacletteBakšteina Latvijas ,   M instere (Muenster), Appenzeller sieriem.


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.