Siera kultūru ceļvedis
Ja Jūs nezināt, ko nozīmē veikala piedāvātie ražotāju apzīmējumi un kādam sieram tie ir vajadzīgi, tad šī sadaļa ir domāta Jums.
Lactoferm MSE
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
- Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Viena no universālākajām un izplatītākajām siera kultūrām, kas sastāv tikai no mezofīliem baktēriju celmiem govs un kazas pienam Gauda (Gouda) , Čedaras (Cheddar), Stiltona, Krievijas, Limburgera, Rakletes (Raclette), Mimoletes (Mimolette), Latvijas siera, kā arī krēmsiera pagatavošanai .
Lactoferm MSY
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Domāta
biezpienam,
krējumam
un
smērējamam sieram
.
Lactoferm EM
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Lactococcus lactis subsp. Lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
- Lactobacillus Helveticus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Šveices un citu kalnu sieru pagatavošanai:
Ementāles (Emmental)
un
Masdama (Maasdam),
Grujera (
Gruyere),
Komte (
Lactoferm PP
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii
Propionas baktērijas, ko pievieno papildus Lactoferm EM kultūrai, ko izmanto
Ementāles (Emmental)
un
Masdama (Maasdam)
siera, un dažreiz arī
Grujera (Gruyere)
siera izgatavošanai, jo tikai tās veido lielus caurumus šajos sieros un vienmēr
tiek pārdotas atsevišķi.
Lactoferm PG
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- Lactobacillus delbruekii subsp. lactis
- Lactobacillus helveticus
Appenzeller un
tradicionālo itāļu sieru izgatavošanai:
Provolone,
Parmezan,
Romano,
Montasio
.
Lactoferm M
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Šī ir pati vienkaršākā kultūra, kas sastāv no viena termofīla baktēriju celma,
ko izmanto jebkurā cietā siera ražošanā. bet vislabāk tas der
Kačotas
un
Mocarella
siera izgatavošanai no govs piena.
Lactoferm MFC
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Lactococcus lactis subsp. Lactis
- Lactococcus lactis subsp. Cremoris
- Streptococcus salivarius subsp. Thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Kultūra govs un kazas pienam, kas ideāli piemērota svaigam jeb nenogatavinātam
sieram kā
Feta
siers.
Lactoferm MST
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Kultūra mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers, Morbier, Camambers, Brī (Brie), Gorgonzola, Minstere (Muenster).
Lactoferm RQ
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Penicillium roqueforti
Zilais pelējums visa veida sieriem: Dorblu (Dor Blue), Rokfors (Roquefort), Gorgonzola, Stiltons un jebkuram citam, kurā ražošanā nepieciešams zilais pelējums.
Lactoferm PC
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Penicillium candidum
Baltais pelējums, ideāli piemērots Camambers sieram. Izmanto kopā ar Lactoferm MST un Geotrichum Candidum.
Micromilk Geotrichum Candidum
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Geotrichum Candidum
Baltais pelējums mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers, Camambers, Brī (Brie), Minstere (Muenster).
Micromilk Brevibacterium Linens
Sastāvā sekojošie baktēriju celmi:
- Brevibacterium Linens
Sarkanā pelējuma baktērijas siera virsmas apstrādei: Limburgera, Raclette, Bakšteina, Latvijas, Minstere (Muenster), Appenzeller sieriem.