Siera kultūru ceļvedis

Ja Jūs nezināt, ko nozīmē veikala piedāvātie ražotāju apzīmējumi un kādam sieram tie ir vajadzīgi, tad šī sadaļa ir Jums.

Lactoferm MSE

Viena no universālākajām un izplatītākajām siera kultūrām, kas sastāv tikai no mezofīliem baktēriju celmiem govs un kazas pienam Gauda (Gouda), Čedaras (Cheddar), Stiltona, Krievijas, Limburgera, Rakletes (Raclette), Mimoletes (Mimolette), Latvijas siera, kā arī krēmsieru pagatavošanai. 

Lactoferm MSY 

Domāta biezpienam, krējumam un smērējamam sieram.

Lactoferm EM

Šveices un citu kalnu sieru pagatavošanai: Ementāles (Emmental) un Masdama (Maasdam), Grujera (Gruyere), Komte (

Lactoferm PP

Propionas baktērijas, ko pievieno papildus Lactoferm EM kultūrai, ko izmanto Ementāles (Emmental) un Masdama (Maasdam) siera, un dažreiz arī Grujera (Gruyere) siera izgatavošanai, jo tikai tās veido lielus caurumus šajos sieros un vienmēr tiek pārdotas atsevišķi.

Lactoferm PG

Appenzeller un tradicionālo itāļu sieru izgatavošanai: Provolone, Parmezan, Romano, Montasio.

Lactoferm M

Šī ir pati vienkaršākā kultūra, kas sastāv no viena termofīla baktēriju celma, ko izmanto jebkurā cietā siera ražošanā. bet vislabāk tas der Kačotas un Mocarella siera izgatavošanai no govs piena. 

Lactoferm MFC

Kultūra govs un kazas pienam, kas ideāli piemērota svaigam jeb nenogatavinātam sieram kā Feta siers.

Lactoferm MST

Kultūra mīkstiem un pusmīkstiem sieriem: Limburgers, Morbier, Camambers, Brī (Brie), Gorgonzola, Minstere (Muenster).

Lactoferm RQ

Pelējums, kas tiek pievienots mīkstajiem sieriem kopā ar Lactoferm MST kultūru, lai vairotu labvēlīgu pelējumu sierā: Dorblu (Dor Blue), Rokfors (Roquefort), un Gorgonzola.

Micromilk Brevibacterium Linens

Vēl viena pelējuma kultūra, kas ir ļoti izplatīta Rietumu Eiropā, ko pievieno dažādiem sieriem, kā arī apstrādā sieru virsmas ar speciāli sagatavotu šķīdumu, kas satur šādas baktērijas. Tiek izmantota Limburgera, Minsteres, Rakletes, Appenzeller un citu kalnu sieru izmantošanai, izņemot Ementāles sieru.

Pirkumu grozs