Mimolette siera recepte

Mimolette ir Edam siera franču paveids, kas tiek nogatavināts izmantojot miltu ērces, kas barojas ar siera mizu. Siera forma ir sfēriska un atšķirībā no Edam siera, Mimolette tiek pievienots daudz vairāk Annato krāsvielas, lai sieru vieglāk būtu atšķirt.
Šajā receptē mēs neizmantosim ērces nogatavināšanas procesā. Bet turēsim sieru vakuumā nogatavināšanas kamerā.

Nepieciešams:


Recepte

  1. Pēc sālīšanas sieru nepieciešams nosusināt ar papīra dvieļiem un nolikt vismaz uz 2 mēnešiem nogatavināties 12C temperatūrā un 85% mitrumā. Bet labāk atstāt arī uz visiem 6 mēnešiem.
  2. Sieru vēlams vakuumēt, bet var izmantot arī vasku vai sintētisku pārklājumu.


    Gaidīsim jūsu atsauksmes!


    * Svaigi slauktam pienam, pateicoties baktericīdām vielām, dažas stundas piemīt baktericīdās īpašības, tā saucamā baktericīda fāze, kad notiek baktēriju vairošanas nomākšana. Atdzesējot pienu, tiek pagarināts baktericīdās fāzes ilgums. Ja piens iegūts, stingri ievērojot sanitāros noteikumus un strauji atdzesēts līdz + 4 0 C, baktericīdās fāzes ilgums ir 24 stundas un vairāk. Netīram pienam tādā pašā temperatūrā ir vismaz divas līdz trīs reizes īsāks baktericīdās fāzes periods. Neatdzesēta piena fāzes ilgums ir vidēji 2 stundas.
    (Avots: http://www.ezerzeme.lv/lv/zinas/noderigi/5222/par-piena-kvalitati)

    ** No kalcija hlorīda un renīna daudzuma ir atkarīgs piena koagulācijas (sabiezēšanās) laiks. Ar tiem var regulēt koagulācijas laiku, kuram ideālā gadījumā vajadzētu sastādīt 12min. Piemēram, ja pirmajā reizē Jūsu piens ir sabiezējis pēc 20min, tad nākamreiz palieliniet fermenta devu.

    *** Sāls šķīdumu var pagatavot šādi: 1 litrs sūkalas, 200gr sāls (nedrīkst izmantot jodēto sāli), 1 ēdamkarote kalcija hlorīda, tējkarote etiķa (ja sūkalu vietā izmantojam ūdeni). Ieteicams iegādāties hidrometru, lai noteiktu sāls koncentrāciju šķīdumā, jo pēc katras sālīšanas reizes tas atdod sāli sieram.


Nepieciešamie ingredienti Mimolette siera izgatavošanai

Pirkumu grozs